Tallinna Kristlik Evangeelne Linnakogudus

Sinu Jumal seadis sulle võimuse (Psalm 68:28)

Issand annab mulle jõudu, piisavat energiat ja otsustusvõimet, et elada oma elu. Ta tugevdab mind Tema Vaimu läbi seesmise inimese poolest (Efesose 3:16). Ja see jõud, mis Tema annab on jätkuv, sest mul ei ole võimalik Tema jõu allikat ära tühjendada.

Niikaua kui sul on päevi, kestab su jõud! ” (5. Mo 33:25) – minu tahtejõud, kiindumus, otsustusvõime, ideaalid ja saavutused kestavad kogu mu eluaja.

“Mu tugevus ja mu kiituslaul on Issand,” (2.Mo 15:2) selleks, et minna edasi. Ta annab mulle jõudu, et minna edasi mööda pikka, sirget ja tasast teed isegi kui see tee on üksluine ilma kurvide ja pööranguteta, mis võiksid pakkuda meeldivaid üllatusi ja kui mu vaim on kohutavalt raskest töörügamisest masenduses.

“Issand on mu tugevus” selleks, et minna üles. Ta on minu jõud, et ronida üles Raskuste Mäest mööda sirget ja kitsast teed nagu Palverändur palveränduri teekonnal ja mitte karta.

“Issand on mu tugevus” selleks, et minna alla. Sageli mu süda on nõrkemas just siis kui lahkun kosutavatest kõrgustest, kus tuul ja päikesepaiste on mind ümbritsenud, allpool asuvasse vangistavasse, niiskesse ja lämmatavasse oru kuumusse. Tegelikult kuulsin, kuidas keegi ütles vihjates oma suurenenud füüsilisele nõrkusele, et “laskumine väsitab mind kõige rohkem”.

“Issand on mu tugevus” selleks, et olla paigal. Ja kui raske on seda saavutada! Ma sageli ütlen teistele, siis kui ma olen sunnitud paigal püsima, “kui ma ainult saaksin midagi teha!” Ma tunnen ennast nagu ema, kes seisab oma haige lapse kõrval, aga on võimetu teda tervendama. Milline raske test! Ometi nõuab mitte midagi tegemine, istumine ja ootamine meeletut tugevust.

“Issand on mu tugevus!”

Meie kõlblikkus tuleb Jumalalt (2. Korintose 3:5)

Raamatust “Streams in the desert”, L.B. Cowman