Tallinna Kristlik Evangeelne Linnakogudus

Austage Issandat leekide sees

Austage Issandat leekide sees (Jesaja 24:15 – ingl .k. KJV tõlge).

Pange siin tähele väikest sõna “sees”! Me peame austama Issandat katsumuses – olles otse selle asja sees, mis meid vaevab. Ja kuigi on näiteid, kus Jumal ei lubanud oma pühadel isegi kogeda leegi kuumust, siis tavaliselt tuli tekitab valu.

Just seal, tulekuumuses, me peame Teda austama. Me teeme seda harjutades täiuslikku usku Tema headuses ja armastuses, mis on lubanud sel kitsikusel siseneda meie ellu. Veel enam, me peame uskuma, et sellest tulest tõuseb midagi sellist, mis on veel enam väärt Tema kiitmist, midagi sellist mida me pole varem kunagi kogenud.

Selleks, et mõnedest leekidest läbi minna on vaja palju usku, sest vähese usuga me kukuksime läbi. Me peame võitma lahingu ahju sees. Margaret Bottome

Inimesel on just niipalju usku kui ta seda väljendab siis, kui ta on eluraskustes. Kolm meest, kes heideti tulisesse ahju, tulid sealt välja täpselt nii, nagu nad sinna heideti – hävisid ainult köied, mis olid neid sidunud. Kui tihti Jumal vabastab meid meie ahelatest kitsikuse ahjus!

Need kolm meest läksid vigastamatult tulest läbi – nende nahale ei tekkinud isegi ville. Tuli mitte ainult” ei saanud võimust nende meeste ihu üle; neil ei olnud juuksed peas kõrbenud, nende kuued ei olnud muutnud värvi ja neile ei olnud külge hakanud kõrbelõhna. ” (Taaniel 3:27)

Nii peaksid usklikud tulema tulisest katsumuste ahjust välja – köitest vabastatutena ja leegi poolt puutumatult.

Võidutsedes nende üle Kristuses. (Kolossa 2:15)

See on tõeline triumf – võidutsedes haiguse üle selle sees, võidutsedes surma üle surma sees, ja võites ebasoodsad olukorrad olles nende sees. Usu mind on olemas vägi, mis võib meid teha võitjaks konflikti sees.

On olemas kõrgustikud, mida me võime saavutada ja pärast tagasi vaadates oma teerajale laulda võidulaulu teispool taevapiiri. Me võime panna teisi end rikkaks pidama, kuigi me oleme vaesed ja teha paljusid oma vaesusest rikkaks. Me peame selle sees triumfeerima.

Kristuse triumf oli Tema alanduse sees. Ja vahest ilmneb ka meie triumf selles, mida teised näevad alandusena. Margaret Bottome

Kas pole imeliselt kütkestav just selline inimene, keda koormavad mitmed usuproovid ja kes sellest hoolimata on kerge südamega nagu helisev kelluke? Kas pole midagi nakatavat ja lausa vägilaslikku sellistes inimestes, kes on suures kiusatuses, aga siiski on “rohkem kui võitjad” (Ro 8:37)? Kas ei ole julgustav näha kaasrändajat, kelle ihu on murtud ja kes sellest hoolimata säilitab murdumatu kannatlikkuse hiilguse?

Millise tunnistuse nad annavad Jumala armukingituse väest! John Henry Jowett

Kui iga maine tugi kaob su alt

ja elu on kui raevukas meri

kas oled siis kui Jumala ime

rahulolev, rahulik ja prii?

Katkend L.B. Cowmani raamatust Streams in the desert